Inskrivning och terminskort

Inskrivning och terminskort
Det finns olika sätt att skriva in sig på studentkår och nation. Du kan göra det online på www.uppsalastudent.com eller genom att besöka den nation eller kår som du vill bli medlem i.

Om du bara vill bli medlem i Uppsala studentkår kan du dessutom bli medlem via sms.
Läs mer här: http://www.uppsalastudentkar.se/bli-medlem

Vid inskrivning på plats tar du med dig fotolegitimation och antagningsbesked/studieintyg. Du får välja om du vill bli medlem i kår och/eller nation.

Vid inskrivning betalar du medlemsavgiften direkt på plats, kontant eller med bankkort. Du får direkt ett tillfälligt kår-och nationskort och medlemskortet skickas normalt ut inom en vecka.
Läs mer på www.uppsalastudentkar.se/mecenatkortet

Fortsättningsvis får du en terminsräkning utskickad inför varje ny termin.

OBS!

Terminsräkningar skickas inte ut automatiskt till dig om du är ny student eller om du har haft ett uppehåll. Då måste du anmäla dig enligt ovan.

Om du är antagen på en kurs med platsgaranti eller har ett slutbetyg från ett Uppsalagymnasium  och är 20 år gammal eller yngre så måste du kunna visa gymnasiebetyg vid inskrivning i nation. Det gäller nämligen särskilda restriktioner när det kommer till utskänkning (köpa alkoholdrycker på nation). Nationen kan ge information om detta och du kan läsa mer på Kuratorskonventets hemsida.