- ESMeralda söker mentorer

Mångfaldsbyrån ESMeralda arbetar för att uppmärksamma och motverka den sociala och etniska snedrekryteringen vid högre studier. Mentorsprojektet Hayat har syftet att minska avståndet mellan nyanlända ungdomar och högskolan, och samtidigt främja integration genom att skapa möten mellan nyanlända och etablerade svenskar.

Adepterna är relativt nyanlända gymnasieungdomar som läser SPRINT-programmet (språkintroduktion för nyanlända). Genom projektet får adepterna en möjlighet att lära känna någon som kan mycket om det svenska samhället, Uppsala och högre studier. Som mentor fungerar du i första hand som en vän, men även som en positiv förebild som kan inspirera adepterna till högre studier. Som mentor tar du med dina två adepter på sociala aktiviteter en gång i veckan. I ditt mentorskap har du stöd av Hayats projektledare samt dina mentorskollegor. Mentorskapet löper över två terminer.

Till höstterminen söker vi dig som är student och som vill ha ett givande engagemang vid sidan av studierna. Meriterande är tidigare erfarenheter av arbete med barn och ungdomar, flyktingfrågor och engagemang i ideell sektor. Uppdraget är arvoderat.

Skicka din intresseanmälan med CV till esmeralda [at] us.uu.se senast den 6 augusti. Uppdraget kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Frågor om uppdraget?
Kontakta: Shabnam Sharifpour, vik. Verksamhetsledare
Telefonnr: 018-480 31 34
E-postadress: esmeralda [at] us.uu.se