Studiebevakningssamordnare för Samhällsvetenskapliga sektionen
Att arbeta med utbildningskvalitet och studiebevakning handlar bland annat om att hantera inslag av låg utbildningskvalitet som uppstår på specifika kurser eller program. Det kan handla om orättvisa kursupplägg, handledning som inte håller måttet, eller kurslitteratur som inte belyser ämnet kursen handlar om. Men utbildningskvalitet och studiebevakning kan också handla om att långsiktigt förbättra redan omtyckta kurser. Att jobba proaktivt med att identifiera utvecklingsområden på utbildningar och kurser, och att förmedla den viktiga informationen till Uppsala studentkår, Samhällsvetenskapliga sektionen och dess kårföreningar, så att det går att jobba med att höja utbildningskvaliteten.
Som studiebevakningssamordnare på Samhällsvetenskapliga sektionen har du en viktig roll i kårens arbete för hög kvalitet på samhällsvetarstudenternas utbildningar. Du kommer huvudsakligen att arbeta med att stötta och stärka kårföreningarna inom SamSek med deras studiebevakning. Det här kan du göra genom samtal och möten med kårföreningarnas egna utbildningsansvariga och utbildningsutskott, eller genom riktade insatser för att hjälpa dem i deras arbete. Vidare kommer du också ha stöttning från (och ett nära samarbete med) Uppsala studentkårs fakultetssamordnare och sektionens verkställande utskott för att ditt arbete ska bli så givande som möjligt för kåren, sektionen och för våra kårföreningar.
Konkret innebär uppdraget att:
● Driva projekt och insatser inom utbildningskvalitet
● Med stöttning från sektionen och från Uppsala studentkår, hålla i och delta på möten för att diskutera utbildningskvalitet och studiebevakning
● Att stötta SamSeks 14 kårföreningar i deras studiebevakande verksamhet
För att söka, skriv en motivering (inkludera gärna relevanta meriter) om varför du vill vara studiebevakningssamordnare för Samhällsvetenskapliga sektionen vid Uppsala studentkår.
Posten tillsätts löpande, i takt med att ansökningar kommer in - så tveka inte att söka om du är intresserad.
För fler frågor, kontakta sektionens ordförande Lies Youcefi på ordf.sam@uskar.se