Utbildningsansvarig verkställande utskott - Samhällsvetenskapliga sektionen

Att arbeta med utbildningskvalitet och studiebevakning handlar bland annat om att hantera incidenter och problem som uppstår på en specifik kurs eller program. Det kan handla om orättvisa kursupplägg, handledning som inte håller måttet, eller kurslitteratur som inte belyser ämnet kursen handlar om. Men utbildningskvalitet och studiebevakning kan också handla om att långsiktigt förbättra redan omtyckta kurser. Att jobba proaktivt med att identifiera utvecklingsområden på utbildningar och kurser, och att förmedla den viktiga informationen till Uppsala studentkår, Samhällsvetenskapliga sektionen och dess kårföreningar, så att det går att jobba med att höja utbildningskvaliteten.

Som utbildningsansvarig på samhällsvetenskapliga Sektionen har du en viktig roll i kårens arbete för hög kvalitet på samhällsvetarstudenternas utbildningar. Du kommer huvudsakligen att arbeta med att stötta och stärka kårföreningarna inom Samsek med deras studiebevakning. Det här kan du göra genom samtal och möten med kårföreningars utbildningsansvariga och utbildningsutskott, eller genom riktade insatser för demsamma. Vidare kommer du också ha stöttning från (och ett nära samarbete med) Uppsala studentkårs fakultetssamordnare och sektionens verkställande utskott för att ditt arbete ska bli så givande som möjligt för kåren, sektionen och för våra kårföreningar.

Vad innebär uppdraget konkret?

● Att driva projekt och insatser inom utbildningskvalitet

● Att, med stöttning från sektionen och från Uppsala studentkår, hålla i och delta på möten för att diskutera utbildningskvalitet och studiebevakning

● Skriva och förbättra styrdokument

● Att stötta Samseks 13 kårföreningar i deras studiebevakande verksamhet

Deltidsarvoderat
15/6/23
-
15/6/23
Öppen för ansökan
Ja
Sista ansökningsdag
15/5/23
Tack för din ansökan!
Något gick fel. Försök igen.
Kontaktperson
Linnea Rydén
linnea.ryden@uskar.se