Uppsala studentkår debatterar cancelkultur

Utbildningsminister Mats Persson. Foto: Johannes Frandsen/Regeringskansliet

  Foto:

   Idag publicerade Uppsala studentkårs ordförande Anton Sánchez Sulejmani en debattartikel i Altinget. I debattartikeln utmanas utbildningsminister Mats Persson att definiera vad han egentligen menar med cancelkultur och uppmanas att tänka om sin planerade utbildning om cancelkultur. Vi uppskattar såklart Perssons engagemang för ett universitet med högt i tak och fria och respektfulla meningsutbyten. Det vi inte uppskattar är Perssons grepp att porträttera identitetspolitik som hindret för sådana diskussioner. Debattartikeln i sin helhet går att läsa här: "Vem blir egentligen cancellerad, Mats Persson?".

   Vi sammanfattar även bakgrunden och fördjupar en del av poängen vi gör i debattartikeln i följande twittertråd:

   Hjälp oss få utbildningsministerns uppmärksamhet så att vi kan få ett svar på våra frågor och gensvar på vårt krav på en bättre utbildning genom att sprida vår debattartikel och retweeta våra tweets!

   Vill du engagera dig mot diskriminering och för lika villkor på Uppsala universitet? Då borde du bli studentrepresentant! Vi sitter med i lika villkorsgrupper på både institutions- och fakultetsnivå där vi knuffar på för arbete mot diskriminering. Mer info om uppdraget finns här: www.uppsalastudentkar.se/studentrepresentant

   Fler inlägg

   Alla sektionsordförande plus vice ordförande Linnea Rydén mot vit bakgrund med texten 'Mental Health Week' ovanför.
   Nyhet

   Mental Health Week 2023

   Uppsala studentkår sammanfattar sitt arbete under Mental Health Week 2023. I inlägget hittar du de uttalanden vi publicerade samt våra åsikter om behovet av bättre återhämtning och vila för att ge förutsättningar för friskare och mer välmående studenter.

   Learn more
   Text där det står: Uppsala studentkår kommenterar regeringens budgetproposition för 2024
   Nyhet

   Uppsala studentkår kommenterar budgetpropositionen

   Förra veckan presenterade regeringen sin gemensamma budget för 2024 tillsammans med Sverigedemokraterna. I följande blogginlägg berättar vi kort om budgetpropositionen och hur den påverkar oss som studenter.

   Learn more