Uppsala studentkår debatterar cancelkultur

Utbildningsminister Mats Persson. Foto: Johannes Frandsen/Regeringskansliet

  Foto:

   Idag publicerade Uppsala studentkårs ordförande Anton Sánchez Sulejmani en debattartikel i Altinget. I debattartikeln utmanas utbildningsminister Mats Persson att definiera vad han egentligen menar med cancelkultur och uppmanas att tänka om sin planerade utbildning om cancelkultur. Vi uppskattar såklart Perssons engagemang för ett universitet med högt i tak och fria och respektfulla meningsutbyten. Det vi inte uppskattar är Perssons grepp att porträttera identitetspolitik som hindret för sådana diskussioner. Debattartikeln i sin helhet går att läsa här: "Vem blir egentligen cancellerad, Mats Persson?".

   Vi sammanfattar även bakgrunden och fördjupar en del av poängen vi gör i debattartikeln i följande twittertråd:

   Hjälp oss få utbildningsministerns uppmärksamhet så att vi kan få ett svar på våra frågor och gensvar på vårt krav på en bättre utbildning genom att sprida vår debattartikel och retweeta våra tweets!

   Vill du engagera dig mot diskriminering och för lika villkor på Uppsala universitet? Då borde du bli studentrepresentant! Vi sitter med i lika villkorsgrupper på både institutions- och fakultetsnivå där vi knuffar på för arbete mot diskriminering. Mer info om uppdraget finns här: www.uppsalastudentkar.se/studentrepresentant

   Fler inlägg

   Nyhet

   Våra krav – Uppsala som cykelstad

   Våra krav för att Uppsala ska bli landets bästa cykelstad för oss studenter.

   Learn more
   En text där det står Jubileum 175 år.
   Nyhet

   Uppsala studentkår 175 år

   I år fyller Uppsala studentkår 175 år vilket firas med en rad aktiviteter 11-16 mars.

   Learn more