Uppsala studentkår debatterar cancelkultur

Utbildningsminister Mats Persson. Foto: Johannes Frandsen/Regeringskansliet

Idag publicerade Uppsala studentkårs ordförande Anton Sánchez Sulejmani en debattartikel i Altinget. I debattartikeln utmanas utbildningsminister Mats Persson att definiera vad han egentligen menar med cancelkultur och uppmanas att tänka om sin planerade utbildning om cancelkultur. Vi uppskattar såklart Perssons engagemang för ett universitet med högt i tak och fria och respektfulla meningsutbyten. Det vi inte uppskattar är Perssons grepp att porträttera identitetspolitik som hindret för sådana diskussioner. Debattartikeln i sin helhet går att läsa här: "Vem blir egentligen cancellerad, Mats Persson?".

Vi sammanfattar även bakgrunden och fördjupar en del av poängen vi gör i debattartikeln i följande twittertråd:

Hjälp oss få utbildningsministerns uppmärksamhet så att vi kan få ett svar på våra frågor och gensvar på vårt krav på en bättre utbildning genom att sprida vår debattartikel och retweeta våra tweets!

Vill du engagera dig mot diskriminering och för lika villkor på Uppsala universitet? Då borde du bli studentrepresentant! Vi sitter med i lika villkorsgrupper på både institutions- och fakultetsnivå där vi knuffar på för arbete mot diskriminering. Mer info om uppdraget finns här: www.uppsalastudentkar.se/studentrepresentant

Fler inlägg

Vänster bildfält, ett paket tamponger. Höger bildfält, Universitetshuset.
Nyhet

Sammanfattning: Mensskydd på campus

Den 8:e mars 2023 lämnade Uppsala studentkår in en skrivelse till Uppsala universitet för att rekommendera ett pilotprojekt med gratis mensskydd. Det här blogginlägget sammanfattar skrivelsen, den korta debatten som följde i Upsala Nya Tidning och våra planer framåt i tiden.

Learn more
Orden "Studenter mot Putin" skrivna på en ukrainsk flagga.
Nyhet

Uttalande med anledning av årsdagen av invasion av Ukraina

Ett år har gått sen Rysslands senaste invasion av Ukraina. Uppsala studentkår skriver därför ett uttalande till stöd för det ukrainska folket, ett totalt tillbakadragande av ryska trupper och mer solidariska insatser för att förverkliga båda. Vi uppmanar även alla Uppsalas studenter att närvara vid demonstrationen på årsdagen, vilken tar plats utanför Universitetshuset vid 16:00, den 24:e februari.

Learn more