Nyhet

Coins on a table
Nyhet

Kostnadskrisen i media: Studentkårens röst hörs!

Få studenter lär ha missat inflationen och prisökning på matvaror som skett under 2022. Under hösten har frågan om hur inflationen drabbar studenter växt fram som en av de stora politiska frågorna och Uppsala studentkår har stått i centrum av debatten. Det här blogginlägget sammanfattar rapporteringen och debatten med fokus på Uppsala och dess studenter, från vårat första blogginlägg under början av september till den ingående medierapporteringen som tagit fart under oktober.

Learn more
Fists in the air
Nyhet

Angående händelserna i Iran

Uppsala studentkår och Doktorandnämnden vid Uppsala universitet fördömer attacken på studenterna på Sharifs tekniska universitet liksom allt statligt våld mot demonstranter i Iran.

Learn more
Nyhet

Utbildning i Uppsala universitets ekonomi för studenter

Uppsala studentkår bjuder in till utbildning om Uppsala universitets ekonomi. Utbildningen kommer primärt fokusera på att reda ut följande: Varifrån kommer pengarna? Hur fördelas pengarna inom universitetet? Vad betyder begreppen som används när budget diskuteras? Hur funkar uppdelningen mellan forskning och utbildning? Och hur hänger allt ihop?

Learn more
Två personer sitter på en bänk
Nyhet

Mental Health Week HT-22

Under veckan kan du lyssna på föreläsningar och webbinarier, delta i workshoppar och aktiviteter. Alla med syftet att informera och belysa psykisk hälsa och välmående.

Learn more