Varför ska jag bli medlem?

En bra investering

Att vara med i Uppsala studentkår är en av de bästa investeringarna du kan göra under din studietid! Vi är en organisation för studenter och arbetar för att höja utbildningskvaliteten och representera studenternas röst överallt där du som student påverkas.

Uppsala studentkår har t.ex drivit genom beslut som:

  • Anonymisering av tentor
  • Bättre arbetsmiljö på VFU och praktikplats
  • Att universitetet inte kan tvinga till webbkamera under lektion/tenta

Vi för din talan mot universitetet

Vi finns representerade från institutionsstyrelser till det högsta beslutande organet, konsistoriet, och påverkar allt från utformningen av enskilda kurser till frågor som rör alla studenter på Uppsala universitet. Vi är remissinstans och för studenternas talan i beslut som rör våra studieförutsättningar och driver frågor som t.ex att alla studenter ska få tillgång till minst tio timmars lärarledd tid i veckan och att studenter ska ses som aktiva medaktörer, inte kunder, inom universitet.

Att engagera sig i Uppsala studentkår är därmed ett sätt att verka för att ens utbildning och studiesituation blir kvalitativt bättre. Dessutom får du ta del av flera medlemsförmåner, gå med och stärk studentinflytandet idag!

Om medlemskapet

Ett medlemskap i Uppsala studentkår är ett medlemskap i en organisation som arbetar aktivt för att studentperspektiv ska finnas med överallt där det påverkar förutsättningarna för din utbildning, vi hjälper studenter att driva förändringsförslag på kurser och program och ditt medlemskap ger kåren större legitimitet och inflytande när vi driver studentfrågor.

Vi tillhandahåller också viktiga funktioner som student- och doktorandombud, som kan hjälpa dig som rådgivande instans vid exempelvis examinationsfrågor, om du känner dig dåligt behandlad eller har andra frågor kopplade till din utbildning samt bistå vid disciplinärenden.

Vi förmedlar bostäder och har hyresjuridisk rådgivning genom Studentboet samt arbetar för att bredda rekryteringen till Uppsala Universitet genom att stötta ungdomar i socioekonomiskt utsatta områden. Att vara medlem är ett engagemang som påverkar tillgängligheten och kvaliteten i utbildningen för dig och för andra.

Uppsala studentkår + Mecenat

Hur får jag mecenatkortet?
För att få Mecenatkortet måste du vara aktiv student. Som medlem i Uppsala studentkår får du Mecenatkortet som medlemskort automatiskt när du är registrerad i Ladok. Är du inte medlem i kåren kan du ansöka om ett Mecenatkort här. Se till att ha registreringsintyg från Ladok tillgängligt för uppladdning. Har du studiestöd från CSN får du Mecenatkortet automatiskt en liten bit in på terminen.

Hur fungerar Mecenatkortet?
Är du medlem i kåren är Mecenatkortet ditt medlemskort. Är du registrerad i Ladok och blir medlem i kåren skickas beställning av ditt medlemskort mer eller mindre omgående. Inom ett par timmar får du ett mail från Mecenat med en länk för att skapa konto på mecenat.com / i Mecenat-appen. Har du redan konto hos Mecenat är det bara att logga in i appen. Med Mecenatkortet får du tillgång till tusentals studentrabatter via mecenat.com, både lokalt i butiker samt på nätet.

Studentrabatt på SL och UL
Studentrabatt på resor med SL/UL ges till studenter med en studieomfattning på minst 75%, vilket motsvarar minst 22,5 hp/termin. För doktorander gäller det att ha en registrerad studieaktivitet på minst 75% föregående eller innevarande termin.

OBS! Vid resa med SL/UL ska du kunna uppvisa Mecenatkort (eller Studentkort) med SL:s logotyp på. Saknar du SL:s logo vid resa kan du riskera böter.

Kontrollera alltid ditt Mecenatkort innan du köper resa med studentrabatt. Saknar du SL:s logotyp men uppfyller kraven – kontakta kåren eller skicka registreringsintyg via formuläret här.

Bli medlem!

Det enklaste sättet att bli medlem är via den här länken!

Skriv in ditt namn, personnummer och din e-postadress enligt instruktionen på sidan.

Du får ingen bekräftelse men när du tryckt på skicka in så är du medlem hos oss! 

Inom kort får du även upp ditt medlemskap på ditt mecenatkort! 

Alternativa sätt att bli medlem

1. Man kan besöka kårhuset (Övre Slottsgatan 7) i Uppsala för att bli medlem direkt.

2. Bli medlem genom www.uppsalastudent.com. Här kan du också bli medlem i studentnationerna!

Betala för en termin eller hela studietiden!

Termin
80 kr

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.

Välj
År
150 kr

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.

Välj
Hela studietiden
300 kr

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.

Välj