Nyheter

Kaffe i en papperskopp
Kaffekampanjen

Kaffekampanjen efter tre veckor

Efter en riktig rivstart och en otrolig uppslutning från studenterna sammanfattar vi nu kaffekampanjens första tre veckor. Läs kort om våra erfarenheter av att spendera två veckor ute på campus och våra planer för kampanjen framåt. För det första är vi inte färdiga på campus, för det andra plockar vi upp dialogen med universitetet igen och för det tredje gör vi oss redo att överlämna kraven till campuscaféerna. Vi tipsar även om hur man ytterligare kan stötta kampanjen.

Learn more
Kaffekampanjen

Kaffekampanjen lanseras!

Kaffe på Uppsala universitet är alldeles för dyrt. Det vill vi på Uppsala studentkår ändra. För att göra det lanserar vi under november en kampanj för att demonstrera missnöjet som finns bland studenter och hur visa hur dyrt det är med kaffe på Uppsala universitet.

Learn more
Coins on a table
Nyhet

Kostnadskrisen i media: Studentkårens röst hörs!

Få studenter lär ha missat inflationen och prisökning på matvaror som skett under 2022. Under hösten har frågan om hur inflationen drabbar studenter växt fram som en av de stora politiska frågorna och Uppsala studentkår har stått i centrum av debatten. Det här blogginlägget sammanfattar rapporteringen och debatten med fokus på Uppsala och dess studenter, från vårat första blogginlägg under början av september till den ingående medierapporteringen som tagit fart under oktober.

Learn more
Fists in the air
Nyhet

Angående händelserna i Iran

Uppsala studentkår och Doktorandnämnden vid Uppsala universitet fördömer attacken på studenterna på Sharifs tekniska universitet liksom allt statligt våld mot demonstranter i Iran.

Learn more
Nyhet

Utbildning i Uppsala universitets ekonomi för studenter

Uppsala studentkår bjuder in till utbildning om Uppsala universitets ekonomi. Utbildningen kommer primärt fokusera på att reda ut följande: Varifrån kommer pengarna? Hur fördelas pengarna inom universitetet? Vad betyder begreppen som används när budget diskuteras? Hur funkar uppdelningen mellan forskning och utbildning? Och hur hänger allt ihop?

Learn more
Två personer sitter på en bänk
Nyhet

Mental Health Week HT-22

Under veckan kan du lyssna på föreläsningar och webbinarier, delta i workshoppar och aktiviteter. Alla med syftet att informera och belysa psykisk hälsa och välmående.

Learn more
valdebatt poster
Video

Valdebatt med riksdagspartierna

Uppsala studentkår anordnade valdebatt inför valet 2022. Vi bjöd in alla riksdagspartier och intresset var självklart. 800+ deltagare dök upp. Allting finns inspelat för de som inte kunde komma på dagen. Klicka in här för att se!

Learn more
Placeholder graphic
Rapport

Lärarledd tid ur ett studentperspektiv - rapportsläpp

Uppsala studentkår presenterar stolt rapporten Lärarledd tid ur ett studentperspektiv - En uppföljning och undersökning av andelen lärarledd undervisning i utbildningen vid sex av fakulteterna vid Uppsala universitet.

Learn more
Placeholder graphic
Podcast

Studentrummet - en podcast producerad av Uppsala studentkår!

Studentrummet är en podcast av Uppsala studentkår - för att ge en bättre insyn i vad vi gör och kårens verksamhet. Podcasten finns att lyssna på i Spotify och Google podcast.

Learn more
Placeholder graphic
Kårvalet

Valvaka för kårvalet @ UNO fika & butik

Snart är det dags igen… På torsdag den 21 april kl. 20.00 får vi ta del av resultatet av Kårvalet 2022!

Learn more