Jonas Hassen Khemiri vinnare av Gustaf Frödings stipendium 2020

Jonas Hassen Khemiri, vinnare av Gustaf Frödings stipendium 2020

Vinnaren av Gustaf Frödings stipendium 2020 är författaren och dramatikern Jonas Hassen Khemiri. Jonas debuterade 2003 med boken Ett öga rött, och har därefter följt upp debuten med ytterligare fyra romaner. Han är redan sedan tidigare mångfaldigt belönad och prisad för sitt författarskap – bland annat genom Augustpriset, vilket han vann 2015.

Gustaf Frödings stipendium är ett litteraturstipendium som delas ut vart tredje år av Uppsala studentkår. Priset har sedan det inrättades 1923 gått till en rad av Sveriges mest framstående författare – med tidigare stipendiater som Astrid Lindgren (1990), Hjalmar Söderberg (1941) och Tomas Tranströmer (1978). Stipendiaten utses genom en omröstning bland Uppsala studentkårs medlemmar efter att en jury har utsett tre kandidater.

Utdelningsceremonin kommer ske i samband med tillkännagivandet och utdelandet av Gustaf Frödings stipendium för år 2023.

Fler inlägg

Vänster bildfält, ett paket tamponger. Höger bildfält, Universitetshuset.
Nyhet

Sammanfattning: Mensskydd på campus

Den 8:e mars 2023 lämnade Uppsala studentkår in en skrivelse till Uppsala universitet för att rekommendera ett pilotprojekt med gratis mensskydd. Det här blogginlägget sammanfattar skrivelsen, den korta debatten som följde i Upsala Nya Tidning och våra planer framåt i tiden.

Learn more
Orden "Studenter mot Putin" skrivna på en ukrainsk flagga.
Nyhet

Uttalande med anledning av årsdagen av invasion av Ukraina

Ett år har gått sen Rysslands senaste invasion av Ukraina. Uppsala studentkår skriver därför ett uttalande till stöd för det ukrainska folket, ett totalt tillbakadragande av ryska trupper och mer solidariska insatser för att förverkliga båda. Vi uppmanar även alla Uppsalas studenter att närvara vid demonstrationen på årsdagen, vilken tar plats utanför Universitetshuset vid 16:00, den 24:e februari.

Learn more