Utbildning i Uppsala universitets ekonomi för studenter

Uppsala studentkår bjuder in till utbildning om Uppsala universitets ekonomi.

Universitetets ekonomi diskuteras i många sammanhang, framförallt när det kommer till det årliga budgetarbetet i universitetets styrelser, nämnder och organ. Ekonomin påverkar allt som universitetet gör, det är därför viktigt att förstå hur ekonomin funkar, vad alla begrepp betyder och hur allt hänger ihop.

Utbildningen kommer hållas av Uppsala universitets controller som har stenkoll på hur allt funkar och kommer primärt fokusera på att reda ut följande: Varifrån kommer pengarna? Hur fördelas pengarna inom universitetet? Vad betyder begreppen som används när budget diskuteras? Hur funkar uppdelningen mellan forskning och utbildning? Och hur hänger allt ihop?

Efter genomgången av Uppsala universitet kommer Uppsala studentkår prata om vilka delar i budgeten som är särskilt viktiga att hålla koll på för studentrepresentanter, och hur underskott i budgeten kan påverka utbildningskvaliteten, tex genom minskning i den lärarledda tiden eller neddragning på lokaler.

Utbildningen riktar sig framförallt till dig som är studentrepresentant, men också andra intresserade studenter som vill lära sig mer om hur det fungerar. Eftersom genom att förstå universitets ekonomi, kan vi påverka utbildningen på riktigt.

Plats: Engelska parken, Ihresalen

Tid: 17.15-19.00

Datum: 2022-10-18

Språk: Svenska

Anmälan: Senast 14:e oktober, genom följande formulär: https://www.uppsalastudentkar.se/evenemang/utbildning-i-universitetets-ekonomi-for-studenter

Fler inlägg

Coins on a table
Nyhet

Kostnadskrisen i media: Studentkårens röst hörs!

Få studenter lär ha missat inflationen och prisökning på matvaror som skett under 2022. Under hösten har frågan om hur inflationen drabbar studenter växt fram som en av de stora politiska frågorna och Uppsala studentkår har stått i centrum av debatten. Det här blogginlägget sammanfattar rapporteringen och debatten med fokus på Uppsala och dess studenter, från vårat första blogginlägg under början av september till den ingående medierapporteringen som tagit fart under oktober.

Learn more
Fists in the air
Nyhet

Angående händelserna i Iran

Uppsala studentkår och Doktorandnämnden vid Uppsala universitet fördömer attacken på studenterna på Sharifs tekniska universitet liksom allt statligt våld mot demonstranter i Iran.

Learn more