Utbildning i Uppsala universitets ekonomi för studenter

Uppsala studentkår bjuder in till utbildning om Uppsala universitets ekonomi.

Universitetets ekonomi diskuteras i många sammanhang, framförallt när det kommer till det årliga budgetarbetet i universitetets styrelser, nämnder och organ. Ekonomin påverkar allt som universitetet gör, det är därför viktigt att förstå hur ekonomin funkar, vad alla begrepp betyder och hur allt hänger ihop.

Utbildningen kommer hållas av Uppsala universitets controller som har stenkoll på hur allt funkar och kommer primärt fokusera på att reda ut följande: Varifrån kommer pengarna? Hur fördelas pengarna inom universitetet? Vad betyder begreppen som används när budget diskuteras? Hur funkar uppdelningen mellan forskning och utbildning? Och hur hänger allt ihop?

Efter genomgången av Uppsala universitet kommer Uppsala studentkår prata om vilka delar i budgeten som är särskilt viktiga att hålla koll på för studentrepresentanter, och hur underskott i budgeten kan påverka utbildningskvaliteten, tex genom minskning i den lärarledda tiden eller neddragning på lokaler.

Utbildningen riktar sig framförallt till dig som är studentrepresentant, men också andra intresserade studenter som vill lära sig mer om hur det fungerar. Eftersom genom att förstå universitets ekonomi, kan vi påverka utbildningen på riktigt.

Plats: Engelska parken, Ihresalen

Tid: 17.15-19.00

Datum: 2022-10-18

Språk: Svenska

Anmälan: Senast 14:e oktober, genom följande formulär: https://www.uppsalastudentkar.se/evenemang/utbildning-i-universitetets-ekonomi-for-studenter

Fler inlägg

Texten SFS Bostadsrapport 2023 bredvid ett gäng tecknade byggnader
Nyhet

Bostadsrapporten 2023

Sveriges förenade studentkårer släppte nyligen sin årliga bostadsrapport som beskriver bostadssituationen för Sveriges studenter. Uppsala studentkår medverkade i att ta fram underlaget till rapporten och sammanfattar dess innehåll med fokus på Uppsala i det här blogginlägget.

Learn more
Vänster bildfält, ett paket tamponger. Höger bildfält, Universitetshuset.
Nyhet

Sammanfattning: Mensskydd på campus

Den 8:e mars 2023 lämnade Uppsala studentkår in en skrivelse till Uppsala universitet för att rekommendera ett pilotprojekt med gratis mensskydd. Det här blogginlägget sammanfattar skrivelsen, den korta debatten som följde i Upsala Nya Tidning och våra planer framåt i tiden.

Learn more