Utbildning i Uppsala universitets ekonomi för studenter

  Foto:

   Uppsala studentkår bjuder in till utbildning om Uppsala universitets ekonomi.

   Universitetets ekonomi diskuteras i många sammanhang, framförallt när det kommer till det årliga budgetarbetet i universitetets styrelser, nämnder och organ. Ekonomin påverkar allt som universitetet gör, det är därför viktigt att förstå hur ekonomin funkar, vad alla begrepp betyder och hur allt hänger ihop.

   Utbildningen kommer hållas av Uppsala universitets controller som har stenkoll på hur allt funkar och kommer primärt fokusera på att reda ut följande: Varifrån kommer pengarna? Hur fördelas pengarna inom universitetet? Vad betyder begreppen som används när budget diskuteras? Hur funkar uppdelningen mellan forskning och utbildning? Och hur hänger allt ihop?

   Efter genomgången av Uppsala universitet kommer Uppsala studentkår prata om vilka delar i budgeten som är särskilt viktiga att hålla koll på för studentrepresentanter, och hur underskott i budgeten kan påverka utbildningskvaliteten, tex genom minskning i den lärarledda tiden eller neddragning på lokaler.

   Utbildningen riktar sig framförallt till dig som är studentrepresentant, men också andra intresserade studenter som vill lära sig mer om hur det fungerar. Eftersom genom att förstå universitets ekonomi, kan vi påverka utbildningen på riktigt.

   Plats: Engelska parken, Ihresalen

   Tid: 17.15-19.00

   Datum: 2022-10-18

   Språk: Svenska

   Anmälan: Senast 14:e oktober, genom följande formulär: https://www.uppsalastudentkar.se/evenemang/utbildning-i-universitetets-ekonomi-for-studenter

   Fler inlägg

   Nyhet

   Våra krav – Uppsala som cykelstad

   Våra krav för att Uppsala ska bli landets bästa cykelstad för oss studenter.

   Learn more
   En text där det står Jubileum 175 år.
   Nyhet

   Uppsala studentkår 175 år

   I år fyller Uppsala studentkår 175 år vilket firas med en rad aktiviteter 11-16 mars.

   Learn more