Utbildning i Uppsala universitets ekonomi för studenter

Uppsala studentkår bjuder in till utbildning om Uppsala universitets ekonomi.

Universitetets ekonomi diskuteras i många sammanhang, framförallt när det kommer till det årliga budgetarbetet i universitetets styrelser, nämnder och organ. Ekonomin påverkar allt som universitetet gör, det är därför viktigt att förstå hur ekonomin funkar, vad alla begrepp betyder och hur allt hänger ihop.

Utbildningen kommer hållas av Uppsala universitets controller som har stenkoll på hur allt funkar och kommer primärt fokusera på att reda ut följande: Varifrån kommer pengarna? Hur fördelas pengarna inom universitetet? Vad betyder begreppen som används när budget diskuteras? Hur funkar uppdelningen mellan forskning och utbildning? Och hur hänger allt ihop?

Efter genomgången av Uppsala universitet kommer Uppsala studentkår prata om vilka delar i budgeten som är särskilt viktiga att hålla koll på för studentrepresentanter, och hur underskott i budgeten kan påverka utbildningskvaliteten, tex genom minskning i den lärarledda tiden eller neddragning på lokaler.

Utbildningen riktar sig framförallt till dig som är studentrepresentant, men också andra intresserade studenter som vill lära sig mer om hur det fungerar. Eftersom genom att förstå universitets ekonomi, kan vi påverka utbildningen på riktigt.

Plats: Engelska parken, Ihresalen

Tid: 17.15-19.00

Datum: 2022-10-18

Språk: Svenska

Anmälan: Senast 14:e oktober, genom följande formulär: https://www.uppsalastudentkar.se/evenemang/utbildning-i-universitetets-ekonomi-for-studenter

Fler inlägg

Orden "Studenter mot Putin" skrivna på en ukrainsk flagga.
Nyhet

Uttalande med anledning av årsdagen av invasion av Ukraina

Ett år har gått sen Rysslands senaste invasion av Ukraina. Uppsala studentkår skriver därför ett uttalande till stöd för det ukrainska folket, ett totalt tillbakadragande av ryska trupper och mer solidariska insatser för att förverkliga båda. Vi uppmanar även alla Uppsalas studenter att närvara vid demonstrationen på årsdagen, vilken tar plats utanför Universitetshuset vid 16:00, den 24:e februari.

Learn more
Vice ordförande Alexander vid cykelställen vid Fyrisån.
Nyhet

Cykelställen vid Fyrisån: Studentkårens röst hörs!

Uppsala studentkår har genom en serie debattinlägg kämpat för att behålla cykelställ vid Norrlands nation och utanför Campus Gamla torget. Vi har genom våra debattinlägg kunnat visa att det finns en majoritet i kommunen som håller med om att cykelställ ska prioriteras över biltrafik i centrala Uppsala. Följande blogginlägg sammanfattar rapporteringen och debatten om cykelställen längst Fyrisån i centrala Uppsala

Learn more