Sektion Lära är en del av Uppsala studentkår och representerar alla studenter som studerar på Fakulteten för utbildningsvetenskaper vid Uppsala universitet, vilket innefattar studenter som läser pedagogik, didaktik, utbildningsstudier eller på något av lärarprogrammen.

Kontakta oss!

Område

Vi håller till på Blåsenhus, men har studenter på andra institutioner på andra campus också, då många lärarstudenter befinner sig på flera olika campusområden och institutioner under sin utbildning.

Vårt uppdrag

Sektion Lära bedriver i första hand påverkansarbete i syfte att göra pedagogik- och lärarutbildningarna ännu bättre. Detta arbete grundar sig i dig som student och vad du vill förändra eller bevara med din utbildning. Utöver påverkansarbete anordnar Lära, med hjälp av sina utskott och föreningar, även aktiviteter av olika slag för att din studietid ska bli så bra som möjligt. Vill du engagera dig för att göra din och andras studietid till den bästa - hör av dig till oss!

Det går alltid att nå vår ordförande Evina på ordf.lara@uskar.se, eller vår vice ordförande Daniel på vice.lara@uskar.se.

Studiebevakningen på sektionen består av studentrepresentation och arbetsmiljöarbete. Som studentrepresentant är du studentens röst mot universitetet och en aktiv medlem av det organ du är med i. Du har Närvaro-, yttrande-, förslags-, och rösträtt och är en fullgod ledamot och är en viktig del i att kvalitetssäkra utbildningen. Vid kåren finns fakultetssamordnare som arbetar på heltid för att stödja studenter i deras utbildning, om de har frågor eller stött på problem. Fakultetssamordnaren arbetar även med att driva studenternas åsikter inom universitetet för att förbättra våra utbildningar och är studentrepresentanternas närmsta kontakt på kåren. Om du har funderingar över din utbildning eller undrar hur du kan engagera dig för att förbättra den, tveka inte att höra av dig! Fakultetssamordnaren hittar du hos Uppsala studentkår.

Kontakta Fakultetssamordnare Klara Fröberg på klara.froberg@uskar.se

Hitta mer information och bra länkar via Sektion Läras Linktree!

Kårföreningar under vår sektion

This is a dynamic slider. Since custom code is needed for this, the items are only visible on the published site. You can find the code snippet in the CMS page settings. Make sure to check out the resources stated below to learn more about structure and styling of this section.

För närvarande finns det inga evenemang planerade. Håll utkik på våra sociala medier för att se när vi planerar något nytt!